Sos pesto de busuioc
Si pentru ca in seara asta am reusit sa recuperez toate retetele cu care am fost restanta, am sa inchei cu o reteta care imi este draga si cu care rezonez in mod deosebit: Pesto de busuioc. Este singurul preparat pe care l-am facut de mai multe ori inainte de a fi postat.
Ingrediente:
- busuioc verde - 2 castronele
- ulei extravirgin de masline - 5 linguri
- seminte de pin - 1/2 castronel
- usturoi - 2 catei
- sare de Himalaya - dupa gust
Instructiuni:
Se maruntesc frunzele de busuioc in robot (cu ajutorul lamei in S), se adauga uleiul si restul ingredientelor si se omogenizeza. Facultativ se poate adauga si putina apa. Se serveste pe paine raw, crackers raw sau jumatati de ardei capia.
Varianta cu seminte de pin este delicioasa si foarte fina ( citeste rafinata), ce-a cu fistic nu am testat-o inca dar suna foarte apetisant, iar cea cu nuca este gustoasa si satioasa.
* Diverse, 2 decembrie 2011, 15:48
Mmm.. arata foarte bine! 🙂
* Radu Cruceana, 9 februarie 2012, 15:20
Multam fain de reteta …. 🙂
* Doina Oprea15 februarie 2012, 21:28
Multumesc 🙂
azi vreau sa fac si eu aceasta reteta dar, in loc de muguri de pin pe care nu-i am voi pune seminte de floarea soarelui. ma gandeam cu ce sa combin acest pesto si am vazut la recomandarile dumneavoastra ca se poate combina cu paine. nu este aceasta o combinatie gresita, avand in vedere ca painea are glucide iar semintele au proteine?
Merge si cu seminte de floarea soarelui, insa adevaratul gust al acestui pesto este dat de semnintele de pin. Poate, alta data, o sa incerci si varianta cu seminte pin si atunci o sa intelegi ce vreau sa spun.
Combinat cu paine raw este absolut ok.
unde as putea gasi informatii despre combinarea corecta a alimentelor? pe internet sunt o gramada de retete raw in care mi se pare ca nu sunt corect combinate alimentele. cel mai concret exemplu sunt torturile si prajiturile cu nuci si fructe
Gasesti aici cartea lui Steve Meyerowitz “Combinarea Alimentelor si Digestia”
http://www.scribd.com/doc/90163683/Combinarea-Alimentelor-si-Digestia-Steve-Meyerowitz
Si eu sunt adepta combinarii corecte a alimentelor, insa incepatorilor le este greu sa urmeze dintr-o data atatea reguli. Pentru ei este o schimbare foarte mare si unii trebuie sa asimileze gradat informatiile si sa le puna in practica.
Daca ai sa citesti articolul acesta http://rawveganjoy.ro/wordpress/ganduri-de-vara/
ai sa vezi, mai pe larg, parerea mea despre acest subiect.