Crackers raw picanti

Demult vreau sa incerc aceasta varianta de a face "paine". Acesti crackers, fiind foarte subtiri, se deshidrateaza mult mai repede decat painicile raw pe care le-am facut pana acum si parca sunt mai usor de manuit si folosit.
Tocmai am terminat cura cu sucuri si luni plecam in vacanta...(despre asta in curand).
Nu vreau sa mai repet experienta din primavara cand, la Roma,am fost obligata sa mananc ceea ce am gasit acolo si, dupa 1 an de raw veganism, am trecut pentru o saptamana pe mancare vegetariana gatita.
Desi ador bucataria italiana si a fost foarte placut (simturile abia asteapta sa aiba ocazia sa manance lucruri cu care au fost obisnuite o viata), datorita ecourilor neplacute care reverbereaza inca mult timp dupa ce te reintorci la un stil de viata sanatos, nu doresc sa mai repet aceasta experienta. (Pentru cei care au vointa mai slaba poate fi chiar periculos. Am vazut redecaderi in vechile obisnuinte la oameni apropiati mie, si cum au trebuit sa treaca multe luni pana au reusit sa demareze din nou. Trebuie apreciat tot progresul pe care l-ai facut in acest sens si sa nu te tentezi inutil, pentru ca nu stii niciodata unde iti sunt limitele.)
Asa ca, de data asta vreau sa merg cu temele gata facute de acasa si unul dintre sectoarele importante unde vreau sa fiu perfect acoperita este painea raw. Dupa aceasta perioada de sucuri nu mai vreau sa ma reintorc la painea integrala coapta, singura exceptie pe care am facut-o in ultima vreme in dieta mea raw (desi la inceputuri, aproape un an, am mancat integral raw). In ciuda faptului ca unii afirma ca un mod de alimentatie raw vegan accepta un procent de pana la 30% hrana gatita, eu nu agreez aceasta idee. Consider ca daca ai inteles cu adevarat principiile de baza si care este hrana potrivita pentru o fiinta umana, nu mai poti sa faci compromisuri in aceasta directie, chiar daca uneori aceasta presupune efort. Ca si solutie de tranzitie este perfect acceptabil, dar ca si ideal inspre care sa tinzi, nu.
Ingrediente:
- hrisca - 2 castroane
- grau germinat - deshidratat 1 castron
- seminte in - 1/4 castron
- morcov - ras,1 castron
- ardei capia - ras, 1/2 castron
- seminte canepa - 1/2 castron
- ciuperci deshidratate - pulbere, 1/4 castron
- chimen - dupa gust
- sare de Himalaya - dupa gust
- usturoi - pulbere, dupa gust
- oregano - dupa gust
- peperoncini - dupa gust
- apa - 1/2 castron
Instructiuni:
Hrisca si graul se macina prin masina de macinat. Se amesteca apoi toate ingredientele impreuna si se framanta pana se omogenizeza totul.
Se intinde compozitia intr-un strat foarte subtire pe tavitele deshidratorului, se taie foaia obtinuta in forme dorite si se lasa la uscat 8 ore. Dupa care se intorc si se mai lasa pana la uscarea completa.
Pornind de la aceasta reteta am facut si o varianta care nu este picanta, excluzand usturoiul si peperoncini.
Sunt chiar inchantata de rezultat!