Primavara si hrana vie
Au trecut cateva zile de cand a avut loc “Workshopul de Nutritie si hrana vie” la Cluj-Napoca. Pentru mine a fost o experienta deosebita si inedita. Inainte de a scrie despre acest eveniment am simtit nevoia ca sa las timpul sa treaca si sa iau putina distanta.
Totul s-a desfasurat sub semnul sincronicitatilor fericite si integrarii intr-o Armonie mai mare. Aproape tot timpul, in zilele pregatitoare, chiar daca in exterior uneori erau adevarate “furtuni de nisip” (cand organizezi un eveniment de o asemenea amploare mereu intervine ceva si trebuie sa improvizezi si sa adaptezi lucrurile din mers) am fost ca intr-o oaza de liniste si pace interioara. Am simtit din plin puterea trairii in Prezent si magia actiunilor facute pentru altii. Totul a inceput si s-a incheiat rotund, frumos si coerent. Am fost sustinuta de o multime de ingeri, atat celesti cat si pamantesti.
Intentia cu care am pornit la drum a fost ca sa creez un cadru generos, in care cei interesati de un mod de viata sanatos sa primeasca cat mai multe informatii de baza, atat nutritionale cat si din bucataria vegana fara foc. Am sperat ca la finalul seminarului ei or sa plece acasa avand tot ce le trebuie la nivel de informatie, un fel de know-how, cat si entuziasmul necesar acestui inceput de drum.
La seminar au particpat peste 50 de persoane, oameni deschisi, inteligenti si frumosi. Se spune ca nu poti sa oferi mai mult decat pot sa primeasca cei cu care vorbesti, ca mereu iti ajustezi mesajul conform nivelul lor de intelegere. Cu bucurie pot sa spun ca am avut un auditoriu perfect. Au fost 5 ore de atentie sustinuta, o “ploaie” de intrebari puse si un entuziasm pentru care nu pot decat sa le multumesc. Atitudinea lor m-a stimulat si inspirat si pe mine.
Am urmarit sa dau notiuni generale despre hidratare, detoxifiere, asocieri alimentare, germinarea semintelor, aparatura si ustensile necesare si multe altele.
Am demonstrat cateva feluri de mancare, urmarind sa acopar un spectru cat mai larg din bucataria raw vegana: de la sucuri verzi, lapte din nuci/seminte si paine raw, pana la cateva aperitive, feluri principale si deserturi.
Si pentru ca de-a lungul timpului am avut ocazia sa vad cu ce fel probleme s-au confruntat cei din jurul meu cand au luat decizia sa isi schimbe stilul alimentar traditional, am fost foarte multumita de experienta acumulata, care m-a ajuat sa stiu pe ce sa pun accent si cum sa sintetizez informatia. In aceasta adevarata “calatorie initiatica” au fost oferite scurtaturi (rodul a 2 ani de experimentari) si multe trips & tricks. Cred ca in acest moment toti participantii la seminar percep acest stil de viata mult mai prietenos si accesibil si sunt inarmati cu toata cunoasterea necesara ca sa faca cativa pasi importanti pe calea sanatatii lor.
Am demonstrat cum se realizeaza:
- Suc verde din patrunjel, marar, telina, salata, spanac, frunze de ridiche combinat cu suc de portocale.
- Lapte din nuci/migdale
- Paine raw din hrisca, legume si mirodenii
- Salata de spanac cu maioneza de mustar
- Branza de caju cu marar si chimen
- Salata de icre din seminte de chia
- Orez din legume cu legume
- Trufe raw de cocos si curmale
- Tort din ciocolata alba si crema de portocale
Mai multe poze puteti sa vedeti aici.
Vreau sa ii multumesc in mod special unuia dintre “ingerii terestrii” despre care am vorbit la inceput, lui Claudia Mardan, care m-a asistat cu multa gratie la acest eveniment. Apoi cumnatilor mei, Andrea si Sorin Marculescu, carora, printr-o sincronicitate fericita, le-au picat toate aranjamentele pentru ziua respectiva si au putut sa fie alaturi de mine intr-un mod activ. Si, nu in ultimul rand, minunatului meu sot Adrian Oprea, care m-a sprijinit in toate fazele procesului.
Ii multumesc lui Mihaela Ivan pentru increderea acordata si pentru faptul ca a venit din Bucuresti special pentru acest seminar. A avut amabilitatea sa isi noteze impresiile pe blogul ei, pe care va invit sa le cititi aici.
Am fost intrebata: “Pe cand un nou workshop la Cluj-Napoca?” Si cum eu merg pe principiul: daca este cerere, in masura in care am timp liber, urmaresc sa vin in intampinarea ei, am planificat urmatorul seminar pe data de 13 aprilie 2013. Aici aveti mai multe detalii.
Pana atunci, pentru ca am fost invitata cu mare drag si nu am putut ca sa rezist acestei chemari, ne vedem in 30 martie 2013 la Iasi. Despre asta mai multe aici.
A fost un workshop deosebit. Mulțumim, pentru cele 5 ore minunate și abia aștept să ne reîntâlnim. A meritat drumul de la București la Cluj. 🙂