Emisiunea “Bioculinaria” si Potluck-ul “Happening”…
Am avut o saptamana foarte plina. Dorinta de a ajuta pe cat mai multi oameni sa se apropie de universul Raw, are tot mai multe oportunitati de concretizare.
Marti am fost invitata la emisiunea “Bioculinaria”, ca sa impartasesc din experienta mea vegetariana si raw vegana (vizionare aici). Cu cateva ore inainte de difuzare am aflat ca o sa inregistram doua astfel de emisiuni, ca tot eram prea “relaxata”, si nu mi-a ramas altceva mai bun de facut decat sa imi tin in frau emotiile si sa “dansez” cu situatia.
Pentru mine a fost o experienta noua, in care factorul surpriza a fost prezent la fiecare pas. Desi s-au trasat cateva obiective, in rest a fost lasat spatiu liber pentru spontaneitate si manifestare proprie. Partea buna a povestii este ca cei de la CasaBio, realizatorii acestei emisiuni, sunt o echipa minunata si in scurt timp am reusit sa ma simti alaturi de ei minunat.
Ma bucur pentru aceasta sansa, deoarece este o emisiune de calitate si foarte utila celor care vor sa afle mai multe despre o alimentatie sanatoasa. Va invit sa urmariti urmatoarea emisiune marti, la ora 20:00, pe postul TV Europa Nova, in care eu voi vorbii pe tema sucurilor verzi si o sa va arat, practic, cum se realizeaza. (vizionare aici).
Sfarsitul de saptamana a venit cu mult asteptatul Potluck. Fiecare intalnire de pana acum a avut o nota unica si un parfum aparte. Poate ca intr-o zi am sa ma joc si am sa le dau si cate un nume distinctiv. Celui precedent ii va ramane sigur numele de “Agape” iar primului cred ca i se potriveste “Boema”. Pe cel care tocmai a avut loc, daca ar fi sa ii caut rapid un nume, folosind umorul de situatie, cred ca l-as numii “Gara de Nord”. De ce? Au fost cu mult mai multe persoane decat s-au anuntat ca o sa vina, aproximativ 40 de convivi, spatiul alocat a fost la limita confortului, si am avut un timp relativ scurt la dispozitie ca sa ne desfasuram, 2 ore si 45 de minute (lucru aflat doar cu o zi inainte de eveniment).
Asa ca a fost cu intarzieri, buluceli la masa, aglomeratie in general, un du-te vino continuu….dar lumea, in ciuda tuturor acestor conditii, a dat semne ca s-a simtit foarte bine. Iar acum, vorbind la modul serios, m-am gandit sa il numesc “Happening”.
Mi-ar fi placut sa ajung sa interactionez cu fiecare in parte si probabil ca acesta a fost sentimentul celorlalti, dar per ansamblu a fost un eveniment reusit. Sper ca in timp sa ajungem sa formam un nucleu stabil si sa avem continuitate in experientele avute. Pozele facute la acest Potluck le gasiti aici.
Pentru data viitoare am stabilit sa ne intalnim undeva la iarba verde, in gradina cuiva (avem deja o oferta, suntem deschisi si pentru altele) sau la padure, si am gasit deja si un nume posibil potrivit: “Rusticana”.
Am pregatit pentru acest Potluck:
Propun ca la comentarii fiecare sa isi scrie reteta preparatului adus.
* Andrei Chirila, 10 aprilie 2012, 07:55
Ce amuzanta ai fost la faza cu “Gara de Nord” :))))))))))))))…cam pe acolo a fost! Asteptam cu nerabdare iesirea in aer liber! Felicitari pentru reteta de tort cu crema de vanilie si capsuni!
* Andrei Chirila, 10 aprilie 2012, 22:02
– Preparat nr 1: “Broccoli marinat in condimente indiene cu branza din seminte de pin”
Ingrediente pentru marinat:
2 capatani de broccoli
4 linguri ulei de masline
4 linguri de zeama de lamaie sau lime
5-6 lingurite de sos Nama Shoyu/sos Tamari dupa gust (se poate inlocui cu sare de Himalaya)
3 lingurite pudra de chimion
1 lingurita pudra garama masala
1-2 lingurite de pudra de coriandru
1/4 lingurita de piper cayenne
Se taie inflorescentele broccoliului. Se poate folosi si partea mai moale din codita. Se amesteca toate ingredientele intr-un recipient de sticla si se lasa la marinat peste noapte.
Ingrediente pentru Branza de pin:
1 pahar si jumatate de seminte de pin hidratate peste noapte/8h
1 zucchini
1 pahar de seminte de floarea soarelui decojite,incoltite
3 linguri fulgi de drojdie inactiva
3 catei de usturoi
zeama de la o lamaie
4 linguri de Nama Shoyu/sos Tamari dupa gust sau sare de Himalaya dupa gust
Se rostogoleste broccoliul in branza de pin si se orneza cu vlastari de praz sau ceapa rosie si rondele de zucchini si ridiche sau cu legume la indemana.
– Preparat nr 2: “Tort Fantezie de banane. kiwi si fructe goji in blat de seminte de canepa cu carob”
Ingrediente blat:
300 g seminte de canepa care au fost inmuiate in prealabil 4h (inmuierea este optionala dar blatul va deveni mai aromat)
3-4 linguri de sirop de agave, dupa gust
4-5 linguri pudra de roscove (carob)
2 lingurite pudra de vanilie sau semintele de la o pastaie de vanilie
1 lingura de pudra de maca (optional)
Ingrediente crema:
1 cana de caju hidratate pentru 8h (pentru a asigura o conistente cremoasa)
zeama de la jumatate de lamaie
3 banane
3 linguri de apa
1/2 de cana de fructe goji hidratate pentru 2h
Pentru Ornat: 1 banane, 2 kiwi, goji
Ingredientele pentru blat se amesteca si se aseaza intr-un inel culinar. Se lasa la congelator timp de 1h pentru intarire. Dupa 1h, se aseaza felii de banane uniform pe suprafata blatului. Se pregateste crema care se mixeaza intr-un mixer de mare putere. Se aseaza crema peste feliile de banane. Se pune preparatul pentru inca 1-2 ore la congelator. Dupa acest timp se orneaza cu fructe gen kiwi,banane si fructe goji.
– Preparat nr 3: “Lapte de canepa aromat cu cocos”
Ingrediente
1 cana de seminte de canepa decorticate inmuiate in prealabil peste noapte.
3-4 cani de apa in functie de consistenta dorita a laptelui
4 linguri sirop de agave sau miere
4 linguri de nuca de cocos hidratata in prealabil pentru 2h.
1 lingura de zeama de lamaie
2 lingurite de pudra de vanilie sau semintele de la 2 pastai de vanilie
Se amesteca semintele de canepa cu apa intr-un blender de mare putere. Se scurge laptele optinut printr-o punga de strecurat. Se clateste recipientul blenderului. Se adauga laptele de canepa obtinut. La acest lichid introducem siropul de agave, zeama de lamaie si vanilia. Se mixeaza pentru cateva secunde in blender.
Rezultatul este un delicios lapte aromat.
* Claudia Mardan, 11 aprilie 2012, 14:48
multumim Andrei!