Piure de broccoli cu usturoi verde
Pentru ca Broccoli are atatea valente terapeutice, am urmarit astazi sa il introduc si in dieta noastra. Despre proprietatile ei exceptionale puteti sa cititi aici.
Seamana la gust cu orezul facut din conopida, dar sunt si diferente. Servit cu salata de rosii cherry a avut un gust minunat.
Ingrediente:
- broccoli - 2 cani
- usturoi verde - 2 fire
- seminte de floarea soarelui - 1 cana
- ulei extravirgin de masline - 2 linguri
- lamaie - zeama de la 1 bucata
- sare de Himalaya - dupa gust
Instructiuni:
Semintele de floarea soarelui se hidrateaza 8 ore.
Broccoli se marunteste cu ajutorul robotului cu lama in S (nu se face piure), dupa care se adauga usturoiul tocat marunt, semintele de floarea soarelui facute pasta, uleiul, sarea si peperoncino (sau piper/chili pepper).
Se serveste cu salata de rosi Cherry sau/si pasta de hrean cu smantana de caju (facultativ).
* Anonim, 11 iulie 2011, 10:32
ce este peperocinul asta,ca vad ca il folositi destul de des!???
* Doina Oprea, 12 iulie 2011, 02:38
Ca o mare amatoare de preparate italiene, am facut cunostinta cu peperoncino la restaurantele italiene. De cate ori merg in Italia imi reinoiesc proviziile, dar am observat ca, mai nou, se gaseste si la noi.
Peperoncini, sau ardei toscan este o varietate din specia Capsicum annuum . Termenul peperoncini (singular peperoncino ) este utilizat pentru soiurile mai fierbinti de Chili Peppers . Soiuri greceşti sunt mai dulci şi mai amare decât soiurile cultivate în Toscana.
Imi amintesc, cu amuzament, cum am comadat o portie de spaghete la un restaurant din Brasov, si am primit acesti ardei iuti, care sunt foarte mititei, pusi intr-un vas separat. Eu, mare cunoscatoare in ale “peperoncini stuff”, am zdrobit intre degete cam trei bucati si am presarat peste spaghetele aburinde, delicioase si acum extrem de focoase. Aproape ca am scos flacari pe nas. Dar erau atat de gustoase ca a meritat sa duc la bun sfarsit masa.
Cine nu a incercat peperoncino, merita sa o faca, mai ales daca este amator de picanterii extreme si gustoase.
* Vegan Magic, 21 decembrie 2011, 22:55
Arata extraordinar! Ce pofta-mi fac culorile astea…abia astept sa o incerc. Multumesc pentru reteta. Sarbatori fericite!
* Doina Oprea, 22 decembrie 2011, 01:36
Sarbatori fericite si tie, Adriana! Cu drag
Pingback: Pași către detox - Eden Spa Blog