Paine din grau si secara
De cand mancam raw vegan am o singura nostalgie: PAINEA. Iubesc gustul de paine.
O vreme am fost 100% raw vegan, dar de cateva saptamani mai mananc si paine integrala. Am incercat cateva retete de paine raw, dar nu pot sa zic ca am fost foarte incantata. Am testat painea eseniana, painea din seminte, iar acum painea din faina de cereale. Aceasta este cea mai aproape de gustul pe care il doresc de la o paine. Nu pot sa zic ca sunt fan absolut, probabil ca inca sunt marcata de gustul painii coapte, dar e o varianta acceptabila pentru moment si am sa las usa deschisa pentru o reteta mai convingatoare.
Adrian zice ca e foarte buna, asa ca...gusturile nu se disputa.
Ingrediente:
- faina integrala de grau - 3 cani
- faina integrala de secara - 1 cana
- tarate de grau - 2 cani
- faina de in - 1/2 cana
- sare de Himalaya - dupa gust
- ulei extravirgin de masline - 5 linguri
- apa de izvor - cat este necesar
Instructiuni:
Am amestecat toate ingredientele intr-un bol, adaugand apa cat sa se formeze un aluat maleabil, nelipicios.
Am intins aluatul intr-o foaie de ~ 1 cm, pe cam l-am decupat cu o forma de taiat circulara, iar bucatile rezultate le-am pus la deshidratat in aparatul de uscat pana au devenit crocante (aproximativ 24 de ore).
*Antzu, 20 mai 2011, 22:18
da asa e….si eu de cand sunt raw singurul lucru de care chiar mi-e dor e painea…si nu painea alba…nicidecum..paine integrala cu tarate si seminte facuta in casa..auff…eu zic ca din cand o felie de paine nu-i bai…tre sa pastram un echilibru..painea asta arata foarte bine.
Te pup
*Cristina Parus, 21 mai 2011, 19:28
Da, sigur ca nu-i bai, Antzu! Si eu am trecut pe aproape 100% raw, dar mama continua sa faca paine cu tarate in casa – si o framanta ea, nu o face cu masina de facut paine{e o mare diferenta!!!}, iar din cand in cand mai ciugul putina paine de la ea! 😉
*Ana Ghica, 23 mai 2011, 16:17
arata excelent painica aceasta. si eu am nostalgii mari cu painea coapta, dar dupa ce l-am citit pe David Wolfe si am inteles toate procesele chimice si alchimice din interior, m-am resemnat la painea raw:)
*Doina Oprea, 23 mai 2011, 23:21
Va multumesc pentru aprecieri.
Inca sunt in cautarea unei paini raw desavarsita. Astazi mi-a venit o idee si sper ca in curand sa pot sa exclam Evrika!
*Elvira, 7 iunie 2011, 21:47
Deabia astept sa vad reteta… le voi incerca pe toate…chiar daca nu sunt fan paine….
De cand am avut probleme cu digestia am invatat sa mananc fara paine asa ca acum imi va fi mult mai usor sa trec la painea raw. (Eu am gasit o retata de “painici cu ceapa” si din
*Doina Oprea, 7 iunie 2011, 23:36
Draga Elvira, reteta este “Paine de hrisca si migdale”, o gasesti deja pe blog.
*roxana, 2 septembrie 2012, 00:43
multumim pt retetle minunate. eu inca nu am deshidratator.
am dat un search pe google si am vazut ca undeva pana in 500 de lei costa.
as vrea sa stiu cat consuma, sa vad daca intr-adevar merita sau daca mai ramane sa studiez.
nu vine factura de curent umflata:)?
*Doina Oprea3 septembrie 2012, 11:03
Eu am Ezidri http://www.ezidri.ro/uscatorfd1000.php?p=1
Consuma cat un frigider. Nu am constatat ceva schimbat la factura 🙂 este OK.