Salata de kale cu morcovi baby si gulii
Gradina noastra ne rasfata tot mai mult cu roade. Astazi am facut o salata din legume provenite integral din ea. Delicioasa...V-am spus cat ma bucura fiecare reteta reusita? E ca si cum mergi legat la ochi si cineva, gradat, mareste fanta prin care patrunde lumina...si esti fericit cand vezi ca exista asa o mare bogatie de culoare si te minunezi ca nu ai aflat pana acum de existenta lor...
Ingrediente:
- kale - 10 frunze mari
- morcovi baby - 400 g
- gulie - 1 bucata
- usturoi verde - 1 capatana mare
- lamaie - zeama de la 1/2 bucata
- ulei extravirgin de masline - 2 linguri
- sare de Himalaya - dupa gust
- peperoncini - dupa gust
Instructiuni:
La frunzele de kale se indeparteaza nervura pricipala, apoi se ruleaza impreuna mai multe bucati din frunzele rezultate si se taie foarte fin cu un cutit ceramic. Se aseaza intr-un bol unde se presara sare peste ele si se framanta impreuna cateva minute, apoi se adauga zeama de lamaie. Lasam sa se patrunda o vreme, timp in care taiem morcovii rondele subtiri, radem gulia in fasii subtiri, cu ajutorul unei mandoline, si taiem capatana de usturoi in bucatele cat mai marunte.
In final amestecam bine toate ingredientele.