Biscuiti de Hrisca cu legume si usturoi
Si pentru ca am facut efortul unei cure de 10 zile cu sucuri numai ca sa scap de tentatia de paine traditionala, era si firesc sa caut acum variante raw vegan pentru inlocuirea ei. Cum celelalte retete incercate nu au rezistat prea mult timp in topul preferintelor, se pare ca raman intr-o continua experimentare pe marginea acestui subiect.
Ca o varianta la paine am incercat acesti biscuiti (crackers). Rezultatul a fost mai mult decat satisfacator.
Ingrediente:
- hrisca - 1 kg
- seminte de floarea soarelui - 300 g
- faina de in - 3 linguri
- seminte de in - 2 linguri
- usturoi - 10 catei
- sare de Himalaya - 1 lingurita
- peperoncini - 1 lingurita
- mix de legume uscate - 7 linguri
Instructiuni:
Hrisca si semintele de floarea soarelui se hidrateaza timp de 8 ore, apoi se macina in robotul cu lama in S pana devin pasta. Usturoiul se piseaza. Se amesteca toate ingredientele si se framanta totul pana se omogenizeza. Se intinde compozitia rezultata pe tavitele deshidratorului, in strat subtire, de aproximativ 5 mm. Se lasa la 40 de grade aproximativ 24 de ore. Daca este nevoie, dupa 12 ore intoarcem pe partea cealalta foile de biscuiti, sau le mutam pe site.
Am facut si o varianta simpla fara usturoi, legume si peperoncini pentru cazurile in care nu dorim sa acoperim gusturile unei alte mancari.
Varianta picanta am savurat-o, printr-o intamplare, cu fistic si rosii. Fabulos de buna combinatia. Am descoperit-o accidental, asa cum se nasc unele retete.
Intentionam sa fac un pesto de fistic. Deoarece imi era foarte foame, dorind sa mi-o potolesc putin pana terminam de pregatit acel pesto, am gustat cativa biscuiti picanti si cateva bucati de fistic. Vreau sa va asigur ca acel pesto nu a mai fost facut cu ocazia aceea, am combinat cu salata de rosii si a iesit un festin regal.