Workshop de nutritie si hrana vie. Cum a inceput totul…
Demult am inteles ca fiecare lucru are timpul lui potrivit si am invatat sa recunosc semnele prevestitoare unui bun inceput. Imi urmez de cele mai multe ori intuitia si din acest motiv, atunci cand fac asta, reusesc. Imi place aceasta integrare armonioasa in Marele Dans al lucrurilor si faptelor bine facute. Iar experientele mele legate de raw veganism nu fac exceptie de la asta.
Dupa cum stiti, in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa am parcurs deja mai multe etape. Am povestit pe larg despre ele in cateva dintre articolele mele. Dupa 23 de ani de vegetarianism, in ultimii doi ani am invatat cum este sa fi raw vegan, am experimentat mult pe aceasta tema si treptat acesta a devenit modul meu de viata.
Desi in tot acest rastimp am asimilat multe informatii valoroase despre alimentatia sanatoasa, am simtit ca trebuie sa fac si cateva studii in acest domeniul. Cea mai importanta certificare, obtinuta in urma efectuarii mai multor cursuri de nutritie, este cea de raw nutritionist primita de la David Wolfe. Dar lucrurile nu s-au oprit aici. In continuare studiez si explorez pe marginea acestui subiect.
In ultimii ani am fost intrebata adesea cand am sa tin seminarii sau demonstratii culinare pe teme de raw veganism si de cele mai multe ori lumea a fost curioasa daca o sa deschid un restaurant. Nu mi-am propus inca sa deschid un restaurant deoarece am alte planuri, mai interesante, care sper sa va atraga si pe voi. Doua dintre proiectele mele sunt ambitioase, cu bataie lunga, si am sa vorbesc despre ele la momentul potrivit. Acum insa vreau sa va anunt cu bucurie un eveniment care se va materializa foarte curand.
Cunoasteti proverbul chinez : “Nu-i da unui om peste, invata-l sa pescuiasca.” Chiar daca uneori este placut sa mergi intr-un local ca sa mananci lucruri gata facute, eu cred ca cel mai important lucru este sa intelegi principiile unei alimentatii sanatoase si sa te obisnuiesti sa iti pregatesti mancarea zilnic, respectand aceste principii. Altfel o sa iesi periodic in oras si o sa mananci o masa buna, dar acasa o sa ramai mereu in pana de inspiratie si nu o sa stii ce sa mai faci.
In ultimul timp, tot mai des, sunt pusa in ipostaza sa imi consiliez prietenii, familia, cititorii… si am inceput sa inteleg care sunt dificultatile si intrebarile cele mai arzatoare ale celor care pornesc pe acest drum. Am fost mirata cat de greu este pentru unii sa abordeze acest nou tip de alimentatie si am remarcat ca multi au nevoie de o abordare mai pragmatica pentru a reusi sa schimbe cate ceva.
La Potluck-urile pe care le organizez periodic in Cluj-Napoca, lumea care participa la ele are posibilitatea de a degusta o gama larga de preparate raw vegane. Pentru unii acestea reprezinta doar momente de surpriza si incantare, dar pleaca acasa cu sentimentul ca pentru ei este ceva prea complicat. Da, e adevarat ca este nevoie de putin timp ca sa inveti cum sa-ti prepari hrana in acest mod, dar dupa ce ai invatat lucrurile de baza, totul devine foarte usor si captivant.
Ajunsa in acest punct trebuie sa va marturisesc ca sunt invitata din ce in ce mai des sa tin workshopuri de raw veganism in multe orase ale tarii, se pare ca exista la ora actuala o mare nevoie de indrumare in aceasta directie. In asteptarea anotimpurilor mai calduroase, am luat hotararea sa incep totusi de aici, din orasul in care traiesc, pentru ca asa mi se pare cel mai integrat.
Asa ca va astept cu mare drag la “Workshopul de nutritie si hrana vie” ce va avea loc in data de 2 martie 2013, ora 11 in Cluj-Napoca. Detalii suplimentare despre eveniment va invit sa cititi aici.
mult succes! Si poate poti face disponibil materialul de suport intr-o forma sau alta pentru cei ce nu pot participa!
Multumesc, Iuliana!
Pingback: Alimentația oamenilor sănătoși și frumoși | Mihaela Ivan
Pingback: Trebuie să încercați, înainte să aveți o părere | Mihaela Ivan