Tort de ciocolata cu ananas
Iata ca reusesc sa termin de scris si ultima reteta pe care am facut-o pentru Potluck.
Acest tort seamana foarte mult la gust cu Tortul Dobos. Mie mi-a placut foarte mult. Este primul tort din care am putut sa mananc o cantitate mai mare, fara sa am senzatia de satietate dupa prima feliuta.
Ingrediente:
- Foi tort
- hrisca - 500 g
- caju - 250 g
- seminte de in - 50 g
- sare de Himalaya - 1 varf de cutit
- apa de izvor - cat este necesar
- ciocolata raw
- unt de cacao - 400 g
- cacao raw - 3 linguri
- banana - 1 bucata
- pastai vanilie - 2 pastai (partea interioara)
- miere de salcam - 3 linguri
- Crema de ananas
- caju - 300 g
- ananas - sucul de la 1 bucata
- unt de cacao - 100 g
- miere de salcam - 3 linguri
Instructiuni:
Foi de tort. Hidratam hrisca timp de 8 ore, nuca de caju minim 4 ore si semintele de in 30 de minute. Le macinam (storcatorul meu de fructe are si optiunea de macinare.) Amestecam apoi toate ingredientele (adaugam putina apa daca este necesar) si framantam bine pana obtinem o compozitie omogena. Intindem "aluatul" obtinut, in strat foarte subtire, pe tavitele deshidratorului. Le lasam la uscat 8 ore. Foile nu trebuie sa fie complet uscate.
Strat de ciocolata. Incalzim untul de cacao la 40 de grade Celsius (in deshidrator sau in bain-marie), pana devine lichid. Punem toate ingredientele in robotul cu lama in S si le amestecam bine. Se intinde apoi ciocolata, in strat subtire, pe foile de tort.
Crema de ananas. Hidratam nuca de caju minim 4 ore. O macinam. Punem in robotul cu lama in S sucul de ananas si nuca macinata si le mixam bine. Adaugam miere, vanilie si untul de cacao (topit) si le amestecam pana devine totul cremos. Adaugam pe startul de ciocolata un start din crema de ananans. Suprapunem foile.
Ornam cu feliute de ananas.
Pentru acest articol minunat si pentru intreaga ta munca, iti inmanez premiul LIEBSTER! Iti multumesc pentru activitatea ta, retetele minunate si iubirea pe care o transmiti si iti ofer sansa sa dai la randul tau acest premiu. 🙂 Regulile aici: http://mama-in-era-varsatorului.blogspot.ro/2013/02/am-primit-premiul-leibster.html
Pingback: petreusdan.ro | Tort raw cu ciocolata si banane
Semințele de in nu trebuie lăsate la hidratat?
Le lasm la hidratat aproximativ 30 de minute, Marina. Multumesc 🙂