Tort raw cu visine sau ananas
Acest tort l-am facut pentru workshopul aniversar de la BeOrganic, de la sfarsitul lunii iunie.
In loc de visine se pot folosi portocale sau anans, in functie de sezonul in care ne aflam. Este un tort foarte fin si aromat. Imi place combinatia de dulce-acrisor care rezulta.
M-am indragostit de el de prima data, cand l-am facut din portocale, si de atunci, cu diverse ocazii, am tot realizat variantiuni pe acesta tema. Si cu ananas iese delicios.
Ingrediente:
- Blat de migdale
- migdale - 300 g
- unt de cacao - 50 g
- sirop de agave - 6 linguri
- sare de Himalaya - 1 varf de cutit
- pastai vanilie - 1 pastaie (partea interioara)
- Strat din visine
- visine - 100 g
- Crema de visine
- caju - 300 g
- suc de visine - 200 ml
- sirop de agave - 6 linguri
- pastai vanilie - 4 pastai (partea interioara)
- unt de cacao - 100 g
Instructiuni:
1. Blat de ciocolata. Hidratam timp de 8 ore, in apa de izvor, migdalele. Le spalam si le macinam foarte fin. Topim untul de cacao, in deshidrator (sau in bain-marie), la 40 grade Celsius. Adaugam restul ingredientelor si le mixam in robotul cu lama in S pana la completa omogenizare. Turnam intr-un inel culinar si dam la rece cateva minute.
2. Strat din visine. Punem un strat de visine, fara samburi, peste blat sau doar un rand (formand un cerc), pe langa inel.
3. Crema de visine si vanilie. Hidratam timp de 4 ore, in apa de izvor, nuca de caju. O spalam si o macinam foarte fin. Topim untul de cacao, in deshidrator (sau in bain-marie), la 40 grade Celsius. Mixam nuca de caju impreuna cu sucul de visine, siropul de agave, vanilia si sarea in robotul cu lama in S, pana obtinem o crema foarte fina, de consistenta friscai. Adaugam untul de cacao si amestecam bine. Turnam crema peste stratul de visine si lasam la congelator pentru aproximativ 1 ora.
super! abea astept sa fac si eu un tort. am tot amanat ca pare ca e putin mai mult de lucru dar, merita 🙂
L-ai incercat, Corina? 🙂
Arata pur si simplu delicios!
Multumesc, Delia. Arata cum arata dar gustul le intrece pe toate.
Cat de bine arata! O sa incerc reteta negresit! 🙂
Astept impresiile tale.
Buna. Vreau sa fac si eu tortul pentru ziua tatalui meu si am niste nelamuriri:
1. In loc de visine am vazut ca putem folosi ananas, deci implicit si suc de ananas in loc de visine.
2. Ma gandesc ca trebuie ananas proaspat si suc lafel, nu?
3. Se conduma de la congelator sau dupa 1 ora il lasam doar la rece?
Multumesc mult!