Tort din ciocolata alba si crema de portocale
Trebuie sa recunosc ca astept cu nerabdare fiecare Potluck ca sa ma joc in liniste, creand un nou tort.
Eu nu mananc in mod curent lucruri atat de complexe, nici nu prea combin fructe cu nuci, dar pentru ocazii speciale si pentru oameni care inca mai mananca asa, imi face placere sa le pregatesc.
Sunt foarte incantata de combinatia cu unt de cacao si de gustul fin si rafinat pe care il da acesta dulciurilor.
Ingrediente:
- Blat de ciocolata alba
- migdale decojite - 500 g
- unt de cacao - 200 g
- sirop de agave - 6 linguri
- sare de Himalaya - 1 varf de cutit
- coaja rasa de portocala - 2 linguri
- Strat din felii de portocala
- portocale - 3 bucati
- Crema de portocale
- caju - 500 g
- portocale - suc de la 5 bucati
- sirop de agave - 6 linguri
- pastai vanilie - 4 pastai (partea interioara)
- unt de cacao - 100 g
- sare de Himalaya - 1 varf de cutit
Instructiuni:
1. Blat de ciocolata. Hidratam timp de 8 ore, in apa de izvor, migdale decojite. Le spalam si le macinam foarte fin. Topim untul de cacao, in deshidrator (sau in bain-marie), la 40 grade Celsius. Adaugam restul ingredientelor si le mixam in robotul cu lama in S pana la completa omogenizare. Turnam intr-un inel culinar si dam la rece pana pregatim stratul din portocale.
2. Strat din felii de portocala. Decojim portocalele si le taiem in felii subtiri. Taiem fiecare felie in 4 si asamblam bucatile de portocala pe blat, urmarind sa il acoperim cat mai complet.
3. Crema de portocale. Hidratam timp de 4 ore, in apa de izvor, nuca de caju. O spalam si o macinam foarte fin. Topim untul de cacao, in deshidrator (sau in bain-marie), la 40 grade Celsius. Mixam nuca de caju impreuna cu sucul de portocale, siropul de agave, vanilia si sarea in robotul cu lama in S, pana obtinem o crema foarte fina, de consistenta friscai. Adaugam untul de cacao si amestecam bine. Turnam crema peste stratul de portocale si lasam la congelator pentru minim 1 ora.
Ornam dupa bunul plac.
Pingback: Trebuie să încercați, înainte să aveți o părere | Mihaela Ivan
Pingback: Raw Vegan Joy – Inceput de primavara cu hrana vie
Buna ziua! As avea 2 intrebari Se poate folosi mixer normal dupa ce am dat prin blender nuca de caju? Nu am robot..ca sa ajunga spuma compozitia saubce ma sfatuiti?. si a doua: se pastreaza la rece la frigider ca nu am loc la congelator. Multumesc