Tort de migdale cu crema de ciocolata si fructe de merisor
Pornind de la o reteta gasita pe internet, inlocuind unele ingrediente, precum si crema de fructe cu crema de ciocolata, (inca mai am retineri la combinatia de nuci, uleiuri si fructe), am realizat acest tort foarte gustos.
Ingrediente:
- Blat
- unt de migdale - 1 cana
- nuca de cocos - 1 cana
- miere - 2 linguri
- Crema de ciocolata
- banana - 3 banane
- cacao raw - 2 linguri
- miere de salcam - 2 linguri
- Frisca
- caju - 1 cana
- lapte de cocos - 1 cana
- miere de salcam - 3 linguri
- lamaie - zeama de la 1/2 bucata
- ulei de palmier raw - 1/2 cana
- sare de Himalaya - 1 varf de cutit
Instructiuni:
1. Frisca. Macinam nuca de caju pana rezulta o faina fina. Adaugam apoi restul ingredientelor, cu exceptia untului de cocos. Mixam bine si adaugam la urma uleiul de palmier. Mai amestecam pana se omogenizeaza. O dam la rece, ca sa se ingroase, pana ne ocupam de blat si de crema de ciocolata.
2. Blat. Untul de migdale se prepara din migdale fara coaja, care se macina si rezulta o faina fina. Adaugam peste faina putina apa si se mixeaza in robotul cu lama in S pana rezulta o pasta asemanatoare untului. Acest unt se amesteca cu cocosul macinat fin si cu mierea. Va rezulta un aluat lipicios. Intindem acest aluat intr-o tava cu diametrul de 22 cm. Nivelam in strat uniform.
3. Bananele se amesteca cu cacao si mierea apoi se toarna peste blat. Se lasa tava la rece timp de 15-20 minute, cat sa se inchege crema de ciocolata.
* minerva, 11 mai 2011, 22:22
arata senzational, iar gustul cred ca intrece imaginea….sigur il voi incerca in urmatoarele zile….multumesc pentru aceasta reteta
* Doina Oprea, 12 mai 2011, 17:22
A iesit foarte aromat, cremos si satios :))
Enjoy.
La frisca trebuie lapte de cocos sau unt de cocos?