Sushi Nori cu sparanghel si telina
Imi place mancarea orientala, in special cea japoneaza si indiana.
Zilele acestea mi sa facut dor de sushi. Asa ca am inventat raw sushi.
Sotul meu, Adrian, sugerandu-mi sa folosesc telina pe post de orez, a avut o contributie majora la aceasta reteta. Rezultatul a fost delicios.
Ingrediente:
- castravete Olandez - 1 bucata
- avocado - 2 bucati
- morcov - 2 bucati
- sparanghel - 10 bucati
- ardei capia - 2 bucati
- telina - 1 bucata
- alge Nori - 20 de foi
- sos de soia Tamari - 2 linguri
- miere de salcam - 1 lingurita
- ghimbir proaspat - 10 cm
- hrean - 1 bucata
- otet de mere - 1 lingurita
- sare de Himalaya - dupa gust
Instructiuni:
1. Rulourile. Castravetele, avocado si morcovul se taie fasii foarte subtiri, sparanghelul se taie in doua bucati pe lungime si telina se rade. Impreuna se aseaza pe Algele Nori, iar apoi se ruleaza cu ajutorul unui covoras de bambus. Dupa care se imparte fiecare rulou in bucati de aproximativ 4 cm.
2. Pasta de hrean se realizeaza din hrean ras, sare si otet.
3. Ghimbirul se taie in feliute subtiri si se freaca cu putina sare (se poate marina inainte).
4. Sosul de soia (nama Shoyu sau Tamari) se amesteca cu miere de albine.
* Beatris Antohi, 18 mai 2011, 08:48
Arata spectaculos de bine. Trebuie sa incerc si eu.
O intrebare: de unde ai cumparat covorasul de bambus?
Multumesc frumos.
Betty
* Doina Oprea, 18 mai 2011, 12:28
Multumesc Beatris.
Covorasul il am de prea mult timp ca sa imi amintesc de unde l-am cumparat. Poti sa cauti la magazinele naturiste.
Cred ca am vazut de curand la Metro un “kit” de facut sushi care avea tot ce iti trebuie pentru asta.
Pingback: Raw Vegan Joy – Christmas Raw Vegan Party