Supa de morcov cu curry
Se spune ca atunci cand iti propui lucruri care implica vointa si disciplina, se vor ivi in calea ta multe tentatii, in special in primele zile, cand obisnuintele actioneaza asupra ta asemeni unui drog si ai tendinta sa abandonezi foarte usor. Nici cura mea de 60 de zile cu sucuri (a carei jurnal il gasiti aici), nu a scapat total de asta.
Eram in a treia zi de sucuri, luptandu-ma inca cu foamea si avand in cap tot felul de idei despre mancare, cand Adrian m-a anuntat cu seninatate ca a vazut o reteta de-a lui David Wolfe care il atrage foarte mult. El, responsabil cum este, era de serviciu la golirea frigiderului, inainte de a intra si el in cura. (De! nu toata lumea isi permite sa fie atata de spontana ca si mine).
Pana aici toate bune si frumoase. Dar cand am citit reteta, am inteles perfect de ce il atrage si faptul ca o sa ma tenteze si pe mine, deoarece este exact genul de supa care noua ne place foarte mult: dulce, acrisoara, picanta, aromata, cremoasa, cu iz oriental, totul intr-un raport echilibrat. Ce poti sa iti doresti mai mult?
Insa, asa cum a spus Thomas von Kempen: "Fara munca nu ajungi la multumire, fara lupta nu ajungi la victorie", ce cura ar mai fi fost asta fara nici o ispitire?
Asa ca am facut supa cu drag, am mirosit-o cu incantare, i-am "supravietuit" cu eleganta si m-am bucurat de pofta cu care a fost mancata. Si, in mod sigur, in aprilie, cand iesim din acest "maraton" detoxifiant, (in care vreau sa va spun ca ne simtim absolut minunat), va fi printre primele mancaruri pe care imi doresc ca sa le fac.
Ingrediente:
- suc de morcov - 2 1/2 boluri
- nuca de caju - 1/2 boluri
- suc de portocale - 1 bol
- ghimbir - 1 lingura
- pasta miso - 1 lingura
- curry - 1 lingura
- lamaie - 2 lingurite
- sare de Himalaya - 1 lingurita
- piper de cayenne - 1/8 lingurita
- nucsoara - 1/8 lingurita
Instructiuni:
1. Se pun toate ingredientele, cu exceptia sucului de morcov, in blender si se mixeaza pana obtinem o compozitie cremoasa, cu aspect satinat.
2. Adaugam sucul de morcov si amestecam foarte putin.
Se poate pastra la frigider o zi.
In reteta lui David Wolfe sunt 2 boluri de caju. Adrian a spus ca ar fi bine ca data viitoare sa reducem cantitatea de caju. In functie de preferintele voastre puteti sa puneti intre 1/2 de bol si 2 boluri de nuca de caju. Pentru gustul meu intuiesc ca 1/2 de bol ar fi suficient.