Suc verde
Un suc plin de valente terapeutice si un bun detoxifiant.
Ingrediente:
- urzica - 1 cana
- Papadie (tije, flori) - 1 cana
- frunze de macris - 2 cani
- patrunjel verde - 1 legatura
- spanac - 2 cani
- lamaie - zeama de la 2 bucati
Instructiuni:
Se fac suc cu ajutorul unui storcator pentru frunze verzi.
*Beatris Antohi, 13 aprilie 2011, 13:26
Eu de obicei le fac si cu fructe. Cum e gistul doar cu frunze verzi? Nu e acru/amar?
*Doina Oprea, 13 aprilie 2011, 15:11
Eu inca mai am de studiat despre asta. Pana atunci fructele cu fructe, frunzele cu frunze, legumele cu legume.
Stiu ca se recomanda sa amesteci frunze verzi cu fructe pentru un smoothie reusit, dar eu mai am rezerve in aceasta privinta.
Acest “Inceput de primavara” a fost foarte intens ca si gust, sarat, dulce, amar, usor astringent si foarte picant (de la leurda), deci toate gusturile. Uneori aveai senzatia ca mananci o supa crema foarte concentrata. Dar mi-a placut foarte mult.
*Beatris Antohi, 13 aprilie 2011, 15:25
Interesant. Si eu am fost tare uimita de combinatia dintre fructe si frunze (si eu stiam ca nu se combina), dar am combinat – probabil din teama de gust prea accentuat de frunze…