Piure de hrisca cu legume uscate si mirodenii

Dupa festinurile de sarbatori, cu multe reguli incalcate si surplus de bucate ingerate, a urmat o perioada de redresare, in care sucurile si salatele de legume sau fructe si-au facut treaba minunat, iar acum am reinceput sa avem din nou chef de lucruri mai substantiale, semn ca am reintrat in normal.
Se spune ca nu are sens sa te uiti inapoi si sa ai regrete, trebuie doar sa privesti clipa prezenta cu bucurie si sa o traiesti plenar. Asa ca nu o sa fac nici o consideratie despre obiceiurile si traditiile omenesti si nici despre modul in care se socializeaza cand e prilej de sarbatoare. Am sa spun insa, in treacat, ca se pune prea mult accent pe mancare si prea putin pe miscare, natura, arta, joc, s.a.m.d. Dar asta este realitatea in care am ajuns sa vietuim si mai trebuie schimbate inca multe paradigme daca vrem sa fim in armonie cu noi si mediul in care traim.
Revenind la subiectele noastre, astazi am facut prima mancare mai consistenta realizand aceast delicios piure din hrisca.
Ingrediente:
- hrisca - 300 g
- apa de izvor - 1 pahar
- sos de soia Shoyu - 2 linguri
- rosii uscate conservate in ulei virgin de masline - 3 linguri
- ardei capia uscat si macinat - 2 linguri
- usturoi - 3 catei
- patrunjel verde - 1 legatura
- ulei de floarea soarelui presat la rece - 3 linguri
- piper macinat - dupa gust
- piper rosu boabe - pentru ornare