Mix de legume si cum am devenit noi “mosieri” peste noapte
Chiar mi-a fost dor sa mai stam de vorba. Am avut o perioada foarte dinamica si am fost plecata mult timp din zona calculatorului. Acum, pentru ca o expeditie de 10 zile a fost amanata din cauza timpului nefavorabil, am in sfarsit vreme de activitatile neglijate.
Deoarece aceasta expeditie necesita un bagaj minimal, am fost provocata sa gasesc solutii pentru hrana noastra raw vegan. Asa ca, intre doua plecari, am folosit deshidratorul la maximum si am creat un mix de legume absolut fabulos, de care sunt foarte incantata. Are un miros si o aroma ca de masa imparateasca. Am folosit legume din gradina noastra “bio”si trebuie sa va spun ca nu se compara cu nimic din ceea ce se poate cumpara de la piata, chiar si de la “tarani”. Rosiile noastre sunt unice, si ma intreb de fiecare data cand mananc din ele, cum de nu se mai gaseste nicaieri asa ceva. Imi amintesc de vremea copilariei cand toate legumele aveau aroma, gust si savoare.
Va recomand tuturor sa cumparati un mic petec de pamant, cat mai departe de marile orase si sa va cultivati voi insiva hrana cea de toate zilele, deoarece aprope tot ce se poate cumpara la ora actuala este mai mult sau mai putin otravit, sau daca este de la magazinele naturiste (cultivate ecologic) este foarte scump.
Nu va gasiti scuze sa nu o faceti, inventand false piedici si motive, pentru ca, daca va propuneti cu adevarat acest lucru, resursele si oportunitatile vin de la sine. Mintea este cel mai bun aliat si executant al dorintelor noastre. E testat si verificat de mine personal. Asa am devenit noi “mosieri” peste noapte, oraseni fiind din nascare, si asa am ajuns sa muncim pamantul cu mainile noastre, ca niste tarani adevarati.
Si sa nu va fie frica sa experimentati ceva nou, viata in mijlocul unui oras supraaglomerat, cu toate benefiiciile confortului, nu este cea mai mare binecuvantare. De multe ori ne face lenesi, slabi si fara cel de al 6-lea simt, simt care ne ajuta sa ne adaptam la orice situatie si sa vedem mai bine contextul general. Suntem tot mai putin pregatiti sa traim simplu, independent si natural. Gasiti cateva poze cu “Mosia” noastra aici.
Revenind la mixul de legume am sa va zic reteta experimentata de mine. Intentionez sa procedez identic cu tot surplusul de legume din gradina noastra, realizand provizii pentru lunile de iarna, cand multe dintre legumele din magazine devin aproape fara gust.
Mix de legume:
- morcov
- broccoli
- gulie
- dovlecel zucchini
- castravete
- rosie
- ardei capia
- frunze patrunjel
- frunze telina
Legumele se rad cu ajutorul robotului (eu le tai in fasii subtiri si folosesc lama de feliere) si apoi se aseaza in strat subtire pe tava/sita deshidratorului. Rosiile se taie in felii cam de 0,5 cm. Legumele suculente: ardeii (se storc putin de zeama pe care o lasa) si rosiile, se pun mai intai pe tava, iar dupa 10-24 de ore se muta pe site. In final, dupa ce totul este uscat bine, se maruntesc legumele cu robotul (folosind lama in forma de S). Se pastreaza in borcane inchise eremtic sau se pun in pungi care se videaza si se pastreaza la frigider.