Lapte de migdale cu capsuni
Pozele de la Potluck-ul de sambata puteti sa le vedeti aici. Din nou am fost foarte multe persoane si desi imi place foarte mult la Ceainaria Samsara, incep sa ma gandesc serios ca a venit timpul sa caut un spatiu mai generos. Ma bucur insa din toata inima ca tot mai multa lume se simte atrasa de acest minunat si sanatos stil de viata.
Stiind ca multi din cei anuntati veneau pentru prima data (majoritatea fiind chiar novici in ale raw veganismului), m-am gandit sa le ofer, printre feluri mai complexe, si exemple de mancaruri foarte simplu de realizat, dar care cuceresc prin gustul lor delicios si rafinat.
Acest lapte cu capsuni a fost unul dintre ele. Am mai pregatit si minunatul ceai Kombucha, de care sunt iremediabil indragostita si un sort de paine raw foarte simpla, pe care eu o fac adesea (doar din hrisca, seminte de in, dovleac si condimente.) Despre felurile mai sofisticate: "Tortul de ciocolata si ananas", "Spanacul crocant" si "Aperitivul din ciuperci si spanac" o sa vorbesc, mai pe larg, in postarile viitoare.
Ingrediente:
- lapte de migdale - 1 litru
- capsuni - 200 g
- miere de salcam - 2 linguri
Instructiuni:
Cum se realizeaza Laptele din migdale am scris mai demult. Daca este iarna folosim capsuni congelate (200 g) sau deshidratate (2 linguri). De aceasta data eu am folosit capsuni congelate. Le-am maruntit in blender folosind functia ice, am adaugat apoi lapte si miere si am blenduit totul foarte bine.