Kombucha cu fructe
Kombucha...Suntem fani absoluti ai acestei bauturi deosebite. Despre virtutiile terapeutice ale Kombucha-ei am vorbit in postare Kombucha este un aliment viu.
Dupa ce o gusti intelegi de ce se mai si numeste "Ceaiul Zeilor", cred ca este aproximarea cea mai perfecta a celebrei Soma din traditia indiana. Gustul ei aromat, preluat de la ceaiurile folosite, "textura" sifonata ca de socata, data de fermentatia culturii de Kombucha, efectul de revigorare si starea tonica pe care ti-o confera, fac din ea o bautura pe cat de delicioasa pe atat de sanatoasa.
Dimineata ne incepem ziua cu ea si pe parcursul zilei o savuram ori de cate ori se iveste ocazia. Acum am mai gasit o forma, extrem de agreabila, de a ne bucura de ea.
Dupa ce am citit cartea lui Harald W. Tietze "Kombucha-Ciuperca miraculoasa", am ramas cu informatia ca se pot adauga si fructe in ceaiul gata preparat, obtinand o bautura speciala, dar pana acum nu am incercat.
Cum se realizeaza? Foarte simplu. Dupa ce preparam ceaiul de Kombucha, informatii despre preparare gasiti aici, adaugam fructe dupa gust si fantezie si mai lasam 12-24 de ore ca sa fermenteze impreuna.Un vis...
Ingrediente:
- Kombucha - 1 litru
- mandarine - 3 bucati
- fructe uscate de merisor - 1/2 cana
- kaki - 1 bucata
- frunze verzi menta - 1/2 cana
Instructiuni:
Taiem feliile de mandarine in jumatate. Fructele de kaki le taiem cubulete mici. Frunzele de menta le desprindem de pe tulpina. Punem toate ingredientele intr-un vas de sticla si lasam 12-24 de ore la fermentat.
Strecuram Kombucha de fructe si il bem ca atare, separat folosind fructele ca adaos intr-o salata de fructe, sau o consumam asa cum este, ceai cu fructe, ca pe un punch.
Mai multe informatii despre Kombucha gasiti aici.
*Marius, 25 ianuarie 2012, 02:16
Arata absolut delicios 🙂
Am o intrebare putin in afara subiectului. Pozele sunt absolut extraordinare.
Stiu ca ati mai fost intrebata, dar ati putea sa-mi spuneti ce aparat foto/obiectiv folositi si eventual ce aranjament de lumini folositi sau lumina naturala?
Eu ma “chinui” cu un compact si un bec economic 6500K, dar nu reusesc sa obtin imagini decente.
* Doina Oprea, 25 ianuarie 2012, 19:43
Multumesc Marius.
Pana in decembrie anul trecut am folosit un Sony DSC-H5, care e tot un fel de compact doar ca are un obiectiv ceva mai versatil ca si focale.
De pe la sfarsitul lui decembrie folosim un Canon D7 cu obiectiv 28-300mm F/3.5-5.6. Aceasta ultima varianta permite controlul mult mai eficient al campului de profunzime.
Ca si iluminare am utilizat si noi economice cu ceva material textil pentru difuzie daca era nevoie, acum am luat niste reflectoare cu intensitate variabila si umbrele pentru difuzie. Varianta cu economice da o tenta de culoare in functie de tipul becului.
Oricum toate pozele trec printr-un proces de corectie si ajustare in Photoshop fara de care e dificil sa ai o poza finala reusita. Sper ca informatia iti este de folos.
Cu primul aparat si eu m-am chinuit foarte mult cu lumina artificiala, desi era un aparat “decent”. Deci stiu prin ce treci.
O seara minunata.
* Marius, 25 ianuarie 2012, 22:07
Multumesc foarte mult.
Banuiam eu ca trebuie sa achizitionez un aparat decent 🙂 Am gasit doar referinte la Canon 7D, nu D7. Este acelasi lucru?
Mi-ati putea da un link catre reflectoare, sa imi dau seama cam de ce este nevoie pentru asemenea fotografii?
* Doina Oprea, 25 ianuarie 2012, 23:41
Am gresit eu din cauza vitezei :)e vorba de Canon 7D.
2 bucati reflectoare http://www.f64.ro/lampa-video-fv-smart-300-220v-300w.html
2 bucati umbrele difuzie http://www.f64.ro/umbrela-elinchrom-soft-de-difuzie-85cm-26371.html
Nu e neaparat cea mai buna solutie. Daca vrei sa faci fotografie de produs sunt solutii aici http://www.f64.ro/corturi-difuzie-mese-foto.html. Aici pe site gasesti cam tot ce iti doresti in domeniul foto.
* Nicole, 26 ianuarie 2012, 11:37
Delicios iar prezentarea pe masura ! Felicitari pt blog! Este o buna sursa de inspiratie pt mine, acum incerc cu pasi marunti sa intru in aceasta lume. As avea o intrebare . De unde as putea sa-mi cumpar acest ferment de kombucha ? Traiesc in Spania dar banuiesc ca nu ar fi o problema sa -l gasesc , doar sa stiu incotro s-o apuc:)) Multumesc anticipat
* Marius, 26 ianuarie 2012, 12:04
In articol http://rawveganjoy.blogspot.com/2011/04/kombucha-este-un-aliment-viu.html este link-ul la website-ul Kombucha:
romana: http://www.kombu.de/romania1.htm
spaniola: http://www.kombu.de/spanish.htm
pagina de comanda spaniola: http://www.kombu.de/order-s.htm
* Luana, 26 ianuarie 2012, 17:40
Eu intodeauna am pus fructe in Kombucha, pun in sticle si le bag le frigider. Nu stiu cat de mult mai fermenteaza la rece dar iese foarte bun.
Vara imi fac si otet pentru salate. Las un borcan de kombucha la fermentat mai mult pana se face ca otetul la gust.
Daca vrea cineva ciuperca in Constanta dau gratis ca ea se inmulteste tot timpul. Ma puteti contacta la mail luana_teuti@yahoo.com La subiect sa scrie ‘Kombucha Constanta’ pt ca primesc multe mailuri si e posibil sa nu-l vad si sa-l sterg.
Luana
* Azaria, 29 ianuarie 2012, 19:37
Buna seara,
Stiti pe cineva in Cluj care are de vanzare ciuperca de Kombuca?
* Doina Oprea, 30 ianuarie 2012, 00:52
http://www.ceaiul-zeilor.ro/
sunt din Cluj-Napoca.
* Nicole, 1 februarie 2012, 13:29
Multumesc pt raspunsurile la intrebarea anterioara. Parintii mei locuiesc in Cluj asa ca am sa mi-o comand de acolo. Multumesc .