Iarba de grau

Acesta este cel mai nutritiv si terapeutic sus verde care exista.
Asa arata minunata mea iarba de grau:
Ce este iarba de grau
- "Iarba de grau" este una dintre cele mai bogate surse de vitamina A, C, D, K si a complexului B. Este totodata si o sursa naturala de B17
- este cea mai bogata sursa de clorofila, care reprezinta "sangele" plantei, cu o structura moleculara care este aproape identica cu molecula de hemoglobina din sangele uman (doar ca la oameni se formeaza cu Fe , iar la plante cu Mg).
- contine Beta-caroten, care se gaseste in fructele si vegetalele cu pigment rosu, galben sau verde. Beta-caroten actioneaza ca un colector de molecule daunatoare care circula natural prin corp sau toxinele inhalate de fumul de tigare, aer, poluare si alte surse.
Cu ce te poate ajuta
- Sucurile din iarba de grau si din alti vlastari (verzi) ajuta corpul sa formeze celule rosii care au rolul de a cara oxigenul la fiecare celula din corp
- Clorofila ajuta la eliminarea depozitelor de medicamente din corp, purifica sangele si organele, si contracareaza toxinele. Iarba de grau ajuta la eliminarea metalelor grele toxice (aluminiu, mercur, plumb) care au fost depozitate in tesuturi
- Sucul de iarba de grau ajuta la cresterea nivelului de enzime din celule, care ajuta la regenerarea corpului
- Iarba de grau este una dintre cele mai directe si concentrate forme de energie solara. Cand este preparat ca suc este energizatorul optim. Doar 45 ml (1,5 ounces) de suc de "grau verde" este echivlaentul nutritional a aprox. 2 kg jumate de legume proaspete si contine 103 vitamine si minerale.
- Sucul facut din iarba de grau este 70% clorofila si este un puternic detoxifiant, purifica si hraneste corpul prin oxigenarea celulelor albe din sange, care cresc sistemul imunitar. Este totodata benefic pentru cei care vor sa scada in greutate.
Sursa: Romania Goes Raw
Ingrediente:
- grau Kamut - 1 kg
- apa de izvor - cat este necesar
- borcan mare - 1 bucata
- tavita pentru germinat - 2 bucati
- pamant - pentru un strat de 2 cm inaltime
Instructiuni:
Graul se spala si se lasa la hidratat 24 de ore. Apoi se spala si se intinde umed pe o tava simpla. Se lasa la incoltit 1-2 zile, timp in care se spala de 2 ori pe zi. Dupa ce a iesit germenele de grau si a crescut 1-2 mm, se intinde pe startul de pamant din tavita, pregatit pentru acest scop, si se pulverizeaza zilnic cu apa. Cand iarba de grau a crescut 10-15 cm se taie cu o foarfeca la nivelul radacinei si apoi se stoarce sucul cu ajutorul unui storcator pentru frunze verzi.
Sucul se consuma in cantitati mici, maxim 30-50 ml pentru inceput. Efectele de detoxifiere sunt atat de intense incat poate sa cauzeze greata.