Humus din dovlecel si pasta de susan
Am constatat ca ultimele retete facute de mine au denumiri mai mult sau mai putin exotice. Nu stiu cum sunt altii, dar eu rezonez cu multe bucatarii ale lumii. Probabil e legat de faptul ca mereu m-am simtit mai mult un "Cetatean al Lumii" si mai putin apartinand unui loc anume. Asa ca nu e de mirare ca imi aduc "obiceiurile" si in domeniul raw vegan.
Pasta de susan este una dintre preferatele mele, iar aceasta reteta de humus a iesit savuroasa.
Ingrediente:
- dovlecel zucchini - 2 bucati
- lamaie - zeama de la 2 bucati
- sare de Himalaya - dupa gust
- chimen macinat - 1/2 lingurita
- pasta de susan - 1 ceasca
- ulei extravirgin de masline - 2 linguri
- seminte de susan - 1/2 lingura
* madalina, 5 februarie 2012, 14:46
de abia astep sa fac astazi, nu am dovlecel, dar am sa incerc cu alta leguma din familia dovlecelului, squash, asta se gaseste de sezon in anglia. de abia astept. Multumesc mult de idei Doina!
* Doina Oprea, 15 februarie 2012, 21:22
Cu drag, Madalina.
* Anonim, 14 august 2012, 18:12
Cum a iesit asa de alb? Mi-ar placea tare sa stiu cum sa-l fac asa. Multumesc
* Doina Oprea, 15 august 2012, 00:28
Parcurgand pasii din reteta nu are cum sa iasa diferit. Trebuie incercat cu curaj.
* Anonim, 15 octombrie 2012, 12:14
Cum se prepara pasta de susan? Se pot folosi resturile de la laptele de susan? Multumesc!
* Doina Oprea, 18 octombrie 2012, 14:12
Eu macin semintele crude de susan. Cu drag.
Buna,Doina!Spune-mi te rog,zuchinii trebuiesc curatati de coaja?Am facut reteta,o apreciez ca fiind foarte buna,gustoasa,insa mi-a iesit putin cam “trista” la aspect,cu siguranta din cauza verdelui inchis de la coaja de zuchinii.Iti multumesc pentru darnicia de a ne impartasi minunatele retete!Cu mare respect,Ion Panduru.
Eu ii folosesc curatati de coaja. 🙂
Cu mare drag!
Am facut si eu reteta, multumesc pentru inspiratie. La mine a iesit foarte apoasa, dovleceii erau din cei obisnuiti (verzui), nu zuchini (verde inchis). A trebuit sa scurg mult din zeama lor.
Intr-adevar cu zuchini iese mult mai bine. 🙂