Dovlecei zucchini cu crema de usturoi

Dupa o sa saptamana petrecuta in mijlocul naturii, inconjurata de simplitate, profunzime si liniste, (chiar daca a plouat destul de mult), mi-a fost greu sa ma mai intorc in zarva si superficialitatea orasului.
Noroc ca gradina ne-a asteptat generoasa, cu abundenta de roade si ca nu a fost prea mult timp de visare.
Printre castraveti murati de soare, zmeura deshidratata, smoothie-uri varatice din frunze de sfecla, ridiche, kale, patrunjel si gulie, dovleceii zucchinii, in cantitate mare, au strigat si ei dupa o noua reteta. Aceasta au primit ca si ecou.
Sper ca au fost multumiti deoarece noi am fost cu prisosinta.
Ingrediente:
- dovlecel zucchini - 2 bucati
- sare de Himalaya - dupa gust
- peperoncini - dupa gust
- Amestec de condimente Voie Buna (Sare de mare, usturoi, flori de trandafir, oregano, busuioc, leurda, rozmarin, cimbru, galbenele si albastrele.) - 1 lingura
- Dressing
- caju - 100 g
- apa de izvor - cat este nevoie
- drojdie inactiva - 3 linguri
- sare de Himalaya - dupa gust
Instructiuni:
Se taie dovleceii in felii de aproximativ 1 cm, se aranjeaza in tavitele deshidratorului, dupa care se condimenteaza cu sare, peperoncino (sau ardei chilli) si amestecul "Voie Buna". Se lasa la deshidratat 12 ore.
Pentru dressing folosim caju hidratat minim 1 ora, drojdie inactiva, apa cat sa obtinem o consistenta ca al alauatului de clatite si sare dupa gust. Totul se amesteca cu blenderul.
Foarte gustos! Am avut senzatia ca este mancare gatita.
Pentru chipsuri taiem feliutele de zucchini mai subtiri, de aproximativ 5 mm si le lasam la uscat minimum 24 de ore.