Ciuperci pleurotus cu maioneza de caju si usturoi
Din nou s-au adunat multe retete, experimente si idei despre care nu am mai apucat sa scriu in ultimele luni.
Mi-am propus ca in urmatoarea perioada sa contabalansez lucrurile si sa aloc timp comuniunii cu natura, explorarilor interioare, calatoriilor exterioare, cartilor, miscarii sub toate formele si acestui spatiu de suflet, atat de drag mie.
In aceasta idee am amanat pentru la toamna proiecte, seminarii, onorarea unor invitatii primite de la cativa oameni speciali si am sa inchei peste o saptamana, cu ocazia Workshopului aniversar de la BeOrganic, o perioada plina de evenimente.
Dupa aceasta am sa intru intr-o "vacanta de-o vara", pentru ca vreau sa profit la maximum de acest anotimp superb, pe care l-am asteptat cu entuziasm si multe planuri.
Retetele care urmeaza sunt excelente, total pe "gustul" nostru si au trecut cu brio proba timpului.
Ingrediente:
- ciuperci pleurotus - 1000 g
- nuca de caju - 100 g
- mustar raw - 1 lingura
- lamaie - zeama de la 1 bucata
- usturoi verde (partea alba) - 2 bucati
- ulei extravirgin de masline - 3 linguri
- apa de izvor - cat este necesar
- sare de Himalaya - dupa gust
- piper macinat - dupa gust
- Marinata pentru ciuperci
- apa de izvor - 1500 ml
- lamaie - zeama de la 3 bucati
- sare de Himalaya - 1 lingura
- usturoi verde - 2 bucati
- chimen macinat - 1/2 lingurita
- isop macinat - 1/2 lingurita
- piper negru macinat - 1/2 lingurita
- chilli - 1/4 lingurita
Instructiuni:
Taiem ciupercile in fasii subtiri si le punem intr-un bol mare in care am pregatit o marinata din apa de izvor, zeama de lamaie si mirodenii. Lasam 12-24 de ore la marinat.
Stoarcem bine ciupercile de marinata, strangandu-le usor in pumni. Daca e nevoie le mai maruntim cu ajutorul unui cutit.
Pregatim o maioneza din caju, mustar raw, zeama de lamie, ulei de masline, piper si sare de Himalaya. Adaugam apa pana obtinem consistenta dorita.
Amestecam ciupercile cu maioneza si usturoiul pisat fin si servim cu paine raw si salata de rosii.
Pingback: 10 Retete cu ciuperci Pleurotus care va vor surprinde | Gourmandelle