Ciorba de rosii cu chefir si leusetean
De cateva zile am intrat "oficial" in vacanta si ma simt excelent, se putea oare altfel?
Ador acest anotimp magnific si mereu incerc sa profit de el la maximum petrecand cat mai mult timp in natura. Imi place sa umblu desculta prin fiecare petec de iarba intalnit, sa fac baie in ape cristaline de munte, sa ma plimb prin paduri racoroase, sa cochetez cu soarele in cat mai multe moduri, sa lenevesc cu o carte in mana intr-un hamac, inconjurata de panorame ce-ti taie respiratia, si o infinitate de alte ipostaze prin care eu aleg sa-l celebrez.
In vara aceasta, la fel ca si anul trecut cand am fost la Roma si Praga, avem in plan o calatorie intr-un oras romantic, plin de istorie si mistere, pe care de abia astept sa il cunosc.
Dupa cum am mai scris, ultimul eveniment la care am participat inainte de vacanta a fost Workshopul aniversar de la Be Organic, care a fost un succes, organizarea impecabila, cei de la Be Organic niste minunati de care m-am indragostit iremediabil, iar auditoriul extrem de cunoscator in ale hranei sanatoase, drept pentru care dialogul a fost deschis, lejer si fructos in ambele directii. Puteti sa vedeti poze de la intalnire aici si cateva filmulete aici. (In timp or sa mai fie incarcate si alte fragmente).
Intentionez ca pana plec in "vacanta ce-a mare", de aici, din "micile vacante", care sunt alcatuite din toate clipele minunate pe care le cream zi de zi, prin mici escapade sau plimbari cu cainii in natura, sa va scriu toate retetele restante.
Am fost in mai multe randuri trasa delicat de urechiuse ca nu mai scriu pe blog si, cu scuzele de rigoare ca am fost foarte ocupata, ca imi place sa fiu aici de drag si nu din obligatie, ca astept momente privilegiate cand toate lucrurile se aseaza si se potrivesc pentru acest act, va dau vestea cea buna ca in acest moment astrele imi zambesc frumos si am toate conditiile sa ma revansez in fata voastra.
Vara este anotimpul in care mananc cele mai multe supe, iar aceasta supa se numara printre favoritele mele, este foarte racoroasa si potrivita sezonului. Am facut pana acum multe variatiuni pe aceasta tema si aici aveti reteta de baza de unde sa incepeti.
Ingrediente:
- rosie - 7 bucati
- morcov - 2 bucati
- chefir din lapte de cocos - dupa gust
- ceapa verde - 2 bucati
- leustean verde - 1 fir
- patrunjel verde - 1/4 legatura
- sare de Himalaya - dupa gust
- ardei iute - 1/4 bucata
Instructiuni:
Punem in blender chefir din nuca de cocos (sau din migdale) peste care adaugam rosiile si morcovii pe care i-am taiat in bucati mai mici. Daca nu avem chefir putem sa folosim doar rosii si sa adaugam, daca este cazul, putina apa de izvor. Mixam pana obtinem o crema. Adaugam ceapa, leusteanul, patrunjelul si ardeiul iute, pe care le-am taiat marunt, si mai amestecam putin.
Pingback: Ciorba de leustean cu chefir | www.petreusdan.ro
Pingback: Gregory Smith