Ciocolata din Müsli cu piersici
Aceasta reteta asteapta cuminte, de aproape un an, ca sa fie scrisa. Am creat-o special pentru vacante, sport, efort si voie buna. Initial a fost sub forma unui Müsli, dupa care am facut si varianta lui trasa in ciocolata. Este foarte hranitor si creaza dependenta. Toti aceia pe care i-am servit cu el, nu au mai stiut cand sa se opreasca din mancat si, incet, incet, la un pahar de vorba, s-au golit castroanele. Nu este foarte dulce si place si celor care nu se dau in vant dupa deserturi.
Varianta trasa in ciocolata este doar pentru rasfat si merge la ocazii mai speciale. Eu am servit-o la ultimul Potluck raw vegan si a fost foarte apreciata.
In multe randuri am fost intrebata eu ce mananc cand calatoresc. Ciocolata acesta este unul din raspunsuri. Este foarte concentrata si o bucatica poate sa reprezinte o gustare hranitoare si satisfacatoare pentru multe simturi.
Chiar daca prepararea ei pare laborioasa, eu zic ca merita, avand in vedere ca acest Müsli poate fi pastrat pentru mult timp, in borcane de sticla, iar in varianta cu ciocolata, pur si simplu la rece.
Ingrediente:
- Müsli
- fulgi de hrisca germinata - 500 g
- fulgi de grau germinat - 500 g
- migdale - 400 g
- cacao raw bucatele (nibs) - 100 g
- sirop de curmale - 350 g
- piersici deshidratate - 200 g
- Ciocolata
- unt de cacao - 300 g
- cacao raw - 50 g
- vanilie - 3 pastai
- miere de salcam - 3 linguri
Instructiuni:
Müsli:
-Se hidrateaza migdalele timp de 8 ore. Se spala bine si apoi se deshidrateaza pana se usuca complet. O sa va placa gustul final, este deosebit. Se macina mare intr-o rasnita.
-Se taie piersicile in feliute subtiri (se poate folosi orice fruct) si se lasa la deshidratat pana la uscare (aproximativ 24 de ore)
-Intr-un bol mare se amesteca fulgii (eu folosesc fulgi de la firma Granovit) cu siropul de curmale, migdalele maruntite, bucatile de cacao si fructele deshidratate.
-Compozitia rezultata se aseaza in strat subtire pe tavita deshidratorului. Se pot forma si bare.
-Se lasa la deshidratat pana la uscarea completa.
-Se pastreaza in borcane de sticla inchise ermetic.
Ciocolata:
- Untul de cacao se topeste la 40 de grade (in deshidrator).
-Se adauga in compozitie cacao, miere si vanilie si se amesteca usor.
Punem Müsli in forme mari de silicon si apoi turnam ciocolata peste el. Dam la rece pentru 30 de minute si apoi taiem in bucatele mai mici.
Enjoy!