Branza de migdale cu ardei si rosii
Am pornit cu o intentie dar a iesit cu totul altceva. A meritat incercarea deoarece a rezultat ceva extrem de gustos. Unii zic ca seamana cu zacusca, altii cu branza...eu inca nu ma pot decide. Indiferent care o sa fie numele primit exista macar un consens: e delicioasa! Daca gasiti un nume mai bun nu ezitati sa il folositi in timp ce o ve-ti savura..
Ingrediente:
- migdale - 300 g
- rosii uscate - 3 linguri
- ardei gras rosu - 1 bucata
- tulpina de telina Apio - 1 bucata
- patrunjel verde - 1 legatura
- usturoi - 2 catei
- lamaie - zeama de la 1 bucata
- sos de soya Soyu - 1 lingura
- ceapa verde - 2 fire
- sare de Himalaya - dupa gust
- peperoncini - dupa gust
Instructiuni:
Migdalele hidratate 8 ore si apoi decojite de pielita, rosiile hidratate 20 de minute, ardeiul taiat cubulete, zeama de lamaie si ceapa taiata marunt se fac pasta cu ajutorul robotului cu lama in S. Se adauga restul ingredientelor (cu exceptia telinei) amestecand usor. Se orneaza cu feliute taiate din tija de telina Apio. Se serveste cu paine raw.
* Retete culinare, 10 mai 2011, 00:24
O sa incerc si eu aceasta reteta. multumesc
* Doina Oprea, 11 mai 2011, 00:47
Eu iti multumesc ca ti-am trezit interesul. Sa imi spui cum a iesit.