Salata de ciuperci cu maioneza de caju
Dupa cum am mai spus, alimentatia mea a devenit destul de simpla in ultimii ani. Am tinut mai multe jurnale cu ceea ce mananc si ce cure sau procedee de purificare am realizat. Pe aceia care nu le-au vazut si doresc putina inspiratie sau motivatie, ii anunt ca pot sa le vada aici.
Chiar acum tin o alta cura de 21 de zile cu sucuri si anumite procedee detoxifiante, pe care o puteti urmari in timp real aici. Avand in vedere ca de multe ori lucrurile sunt molipsitoare, sper sa influenteze pe cat mai multa lume. Uneori ne este greu sa ne luam avant singuri, asa ca nu se stie niciodata de unde o sa ne vina declicul magic. Acum in piata sunt multe legume, frunze verzi si fructe, pline de culoare, viata si energie si e un moment bun pentru asta.
In curand incep vacantele. Daca am luat cateva kilograme in plus peste iarna si nu am reusit inca sa le dam jos, o cura cu sucuri este cea mai buna si rapida varianta ca sa scapam de ele. Cel putin in cazul meu functioneaza. Pentru cine nu a vazut filmul Gras, bolnav si aproape mort (Far, Sick and Nearly Sead) il recomand cu caldura. O sa va motiveze mai mult decat toate cuvintele.
Am ramas datoare cu cateva retete.
Pentru ultimul potluck am pregatit o delicioasa salata de ciuperci, care a fost foarte apreciata de participanti. Trebuie sa recunosc ca este si salata mea favorita. Am facut-o de zeci de ori pana acum si este singurul preparat mai complex pe care l-am consumat in ultima vreme. Succesul acestei retete este dat de cateva secrete pe care le-am descoperit in timp, insa... am sa va las voua placerea ca sa le gasiti. Va asigur ca sunt la vedere. Astept cu nerabdare feedback-urile voastre.
Ingrediente:
- ciuperci champignon - 1000 g
- nuca de caju - 50 g
- mustar raw - 1 lingurita
- patrunjel verde - 2 lingurite
- apa de izvor - cat este necesar
- ulei extravirgin de masline - 1 lingura
- Marinata
- apa de izvor - 2 litri
- sare de Himalaya - 1 lingura
- lamaie - zeama de la 4 bucati
- piper - 1 lingurita
- oregano - 1 lingurita
Instructiuni:
Marinata. Punem intr-un bol incapator apa de izvor, zeama de lamaie, sarea si condimentele.
Taiem ciupercile in felii subtiri si le punem la marinat pentru 24 de ore.
Punem la hidratat nuca de caju pentru 4 ore.
Dupa 24 de ore stoarcem ciupercile de marinata, presandu-le bine, intre palme. Daca dorim putem sa le taiem in bucati mai mici.
Maioneza de caju. Amestecam in blender nuca de caju, mustarul raw, putina apa, uleiul si condimentele si facem maioneza. Ea trebuie sa fie mai lichida, de consistenta unui aluat de caltite.
Turnam maioneza peste ciuperci, adaugam patrunjelul tocat si apoi amestecam bine. Putem sa mai adaugam piper macinat.
Ornam dupa inspiratia de moment. In acest caz creatorul a fost Adrian. Cand sunt foarte grabita si asaltata de treburi, el este creatorul meu favorit, mereu are rabdare la detalii.
Va doresc sa va bucurati de ea!
Ciupercile la marinat se tin in frigider?
Multumesc!