Tort de zmeura cu ciocolata alba
Acest tort, pe care l-am realizat pentru ultimul Potluck, noua ne-a placut foarte mult. Combinatia de dulce-acrisor a fost perfecta. Alaturi de Tortul din ciocolata alba si crema de portocale si Tortul de ciocolata si ananas se numara deja printre favoritele mele. Desi mananc foarte rar acest tip de desert, atunci cand o fac imi place sa fie o incantare si un festin al gusturilor. Cu acestea trei torturi nu pot sa dau gres niciodata.
Ingrediente:
- Blat
- migdale - 500 g
- pastai vanilie - 2 pastai (partea interioara)
- miere de salcam - 3 linguri
- unt de cacao - 100 g
- Crema
- nuca caju - 500 g
- sirop de agave - 5 linguri
- zmeura congelata - 200 g
- unt de caco - 200 g
- Ciocolata alba
- unt de cacao - 300 g
- banana - 1 bucata
- sirop de agave - 3 linguri
Instructiuni:
Topim untul de cacao la 40 de grade Celsius in bain-marine sau deshidrator.
Blat: Folosim pulpa ramasa de la realizarea laptelui de migdale la care adaugam miere, vanilie si unt de cacao. Framantam bine pana se omogenizeza compozitia si apoi o presam intr-un inel culinar, formand un blat. Il dam la congelator pana preparam crema de zmeura.
Crema de zmeura: Hidratam nuca de caju 2-4 ore. Zdrobim zmeura in blendar folosind functia ice, apoi amestecam in robotul cu lama in S zmeura, siropul de agave si nuca de caju, pana obtinem o crema fina. Adaugam untul de cacao si mai amestecam putin pana se incorporeaza si omogenizeaza totul. Turnam crema peste blat si lasam la congelator pana realizam stratul de ciocolata alba.
Ciocolata alba: Amestecam in robotul cu lama in S untul de cacao, banana si siropul de agave. Turnam jumatate din cantitate peste tort. Lasam la rece pana se intareste. Scoatem inelul culinar si turnam restul de ciocolata, urmarind sa se scurga putin din ea si pe lateralele tortului.
Buna Doina,
Mi-am propus demult sa realizez un tort precum cel prezentat. Dintre toate retetele, acesta mi se pare cel mai imbietor. Pentru ca sunt novice in ceea ce priveste bucataria raw, am sa te intreb daca ar trebui sa-mi fac probleme in ceea ce priveste crema. Cum va trebui sa pastrez tortuletul? La frigider sau la congelator ? Pentru cantitatea de mai sus, ce diametru are forma ? Multumesc anticipat, Mihaela
Buna dimineata, Mihaela.
Nu trebuie sa iti faci probleme in ceea ce priveste crema 🙂 se face usor. Tortul il pastrezi in frigider. Diametrul inelului culinar este de 28 cm. Succes si astept sa imi spui cum a iesit.
Pingback: Ghidul De Sanatate Tort raw de zmeura cu ciocolata alba