Ciocolata cu menta
De curand mi-am reamintit de Aromaterapie. Ea este adesea integrata in tratamentele holistice si este o forma agreabila de armonizare si insanatosire.
Cum actioneaza? Cand un ulei volatil este inhalat, moleculele intra in cavitatea nazala si stimuleaza sistemul limbic din creier. Sistemul limbic este o zona care influenteaza emotiile si memoria, in legatura directa cu glanda adrenala, glanda pitulara, hipotalamusul si alte parti ale corpului care reguleaza rata inimii, tensiunea arteriala, stresul, memoria, echilibrul hormonal si respiratia. De aici si efectul extrem de complex pe care il are in special la nivelul psihicului si a starii noastre de bine.
Mi-am alcatuit o colectie din uleiurile ale caror efecte ma intereseaza sau imi plac, si ma rasfat zilnic cu ele, inhalandu-le. In general imi las instinctul sa actioneze in alegerea lor. Gasit aici o sursa buna de uleiuri, informatii, mod de utilizare, indicatii, efecte.
De aici si pana la aceasta ciocolata nu a mai fost decat un pas. Este prima incercare de a folosi intern aceste uleiuri si sunt foarte multumita de rezultat. Am conceput-o pentru Potluck-ul din luna mai, intalnire despre care nu am avut timp sa scriu, dar puteti sa vedeti cateva poze de la eveniment aici.
Ingrediente:
- unt de cacao - 300 g
- cacao raw - 4 linguri
- sirop de agave - 6 linguri
- mesquite - 1 lingura
- vanilie - 2 pastai (partea interioara)
- ulei esential de menta - (pentru uz intern) 5 picaturi
- banana - 1 bucata
Instructiuni:
Untul se incalzeste in deshidrator, sau in bain-marie, la 40 de grade, pana devine lichid. Pregatim formele de silicon in care o sa turnam ciocolata fluida, le ungem cu putin ulei de migdale si stergem surplusul cu un servet.
Impartim cantitatea de unt in doua parti egale. In una dintre ele adaugam 3 linguri sirop de agave, jumatate de banana si picaturile de ulei esential de menta. Amestecam totul bine in robotul cu lama in forma de S pana capata o consistenta mai tare, dar suficient de fluida, si o turnam in formele de silicon. Punem formele cu ciocolata, pentru cateva minute, la rece in frigider.
In restul de unt adaugam ingredientele ramase, respectiv 3 linguri de sirop de agave, cacao raw, pulbere de mesquite, vanilie si jumatate de banana, amestecam pana se omogenizeza si turnam apoi in forme peste stratul de ciocolata alba cu menta. Mai tinem putin la rece.
*Sorina, 2 iunie 2012, 15:44
superb, o ciocolata minunata, fina cu un gust minunat!
*Pizza, 2 iunie 2012, 17:31
cred ca sunt delicioase, deja salivez 🙂
*Anonim, 14 iunie 2012, 14:53
Yummy yammy yam yam doar sa gasesc ingredientele si voi face 😀
* Doina Oprea, 20 iulie 2012, 03:42
Astept impresiile voastre 🙂 A fost intr-adevar foarte buna.