Spanac crocant
Am promis ca am sa scriu si restul retetelor pe care le-am facut la ultimul Potluck.
Pentru ca uneori mai simt nevoia de paine sau ceva de rontait, sunt mereu in cautare de retete pentru astfel de mici gustari.
Desi reteta se preteaza foarte bine pentru varza Kale si acest spanac a iesit delicios.
Ingrediente:
- spanac - 1 kg
- drojdie inactiva - 4 linguri
- sare de Himalaya - cat este necesar
- condiment Sonnentor- Amestec Gulas a la Loti - 2 linguri
- peperoncini - 1/4 lingurita
- apa de izvor - cat este necesar
Instructiuni:
Deoarece am avut un spanac foarte tanar si cu frunze mici, l-am lasat la deshidratat pentru cateva ore, pana a devenit aproape uscat.
Intr-un vas am pus putina apa si restul ingredinentelor si am facut un amestec de consistenta unui aluat de clatite. Imi place Amestecul de la Sonnentor " Amestec Gulas a la Loti" deoarece contine boia dulce, ceapă, usturoi, sare de mare, chimen, isop, piper negru şi boia iute. Daca nu avem putem sa il preparam singuri.
Am trecut apoi frunzele de spanac prin acest amestec si le-am lasat la deshidratat pana la uscarea completa.
In cazul in care avem frunze mari de spanac, sau frunze de Kale, este suficient sa le acoperim inca de la inceput cu aceasta compozitie, ajutandu-ne de o pensula, si apoi sa le lasam la deshidratat pana devin crocante.
Pingback: www.petreusdan.ro - Cum se face spanacul crocant