Tarta cu ciuperci si marar
Aceasta tarta este extrem de gustoasa. Are un gust care seamana foarte mult cu drobul de Paste.
Pentru marinata am folosit amestecul arab de condimente "7 pipere" numit Baharat (sau Bokharat), echivalentul Garam Masala-ei indiene. Deoarece este un amestec pe care il folosesc din cand in cand (in special la marinate) am dat si reteta acestui amestec.
Ingrediente:
- Blat
- migdale - 300 g
- nuci - 300 g
- ulei extravirgin de masline - 1 lingura
- Herbes de Provence - 1 lingura
- sare de Himalaya - 1/4 lingurita
- Ciuperci marinate
- ciuperci champignon - 600 g
- apa de izvor - 1 1/2 litri
- sare de Himalaya - 1 lingura
- otet de mere - 3 linguri
- condiment 7 pipere - 2 linguri
- Condiment 7 pipere
- piper negru măcinat - 2 linguri
- boia de ardei dulce - 2 linguri
- chimen măcinat - 2 linguri
- coriandru măcinat - 1 lingura
- cuisoare măcinate - 1 lingura
- nucsoara măcinată - 1 lingura
- scortisoara măcinată - 1 lingura
- cardamon măcinat - 1/2 lingura
- Crema
- caju - 400 g
- drojdie inactiva - 3 linguri
- sare de Himalaya - dupa gust
- marar verde - 1 legatura
- ceapa rosie - 1 bucata
- apa de izvor - cat este necesar
Instructiuni:
Blat. Migdalele si nuca se hidrateaza 8 ore si apoi se macina foarte fin. In faina obtinuta se adauga restul ingredientelor care se framanta bine, pana obtinem un aluat omogen si elastic. Se preseaza bine in forma unei tarte. Eu am folosit una de silicon. Daca este metalica va recomand sa puneti o folie alimentara in ea.
Ciupercile marinate. Taiem ciupercile feliute subtiri si le punem la marinat pentru 4-8 ore.
Crema. Nuca de caju se hidrateaza 4 ore si apoi se macina. Ceapa si mararul se taie foarte marunt. Se amesteca toate ingredientele, in robotul cu lama in S, pana o obtinem o crema foarte fina. La final adugam ciupercile marinate si amestecam cu o lingura.
Am ornat cu vlastari de praz.
Se pastreaza la rece 2-3 zile. Delicioasa!
Pingback: Elena Nemtuc