Spaghete din dovlecei cu sos de rosii
Inca un fel de mancare inspirat din bucataria italiana, pe care eu o iubesc foarte mult. Dovleceii, avand un gust oarecum neutru, sunt o baza buna de plecare atunci cand vrei sa faci paste. Aceste spaghete au iesit delicioase. Buon appetito!
Ingrediente:
- Spaghete
- dovlecel zucchini - 2 bucati
- Sos
- rosii - 3 bucati
- rosii uscate - 2 linguri
- usturoi - 2 catei
- ceapa verde - 2 fire
- ulei extravirgin de masline - 1 lingura
- sare de Himalaya - dupa gust
- marar uscat - 1/2 lingurita
- cimbru uscat - 1/2 lingurita
- foi de dafin - 1/4 lingurita
- Topping
- avocado - 1 bucata
- seminte de canepa - 1 lingura
Instructiuni:
1. Dovelceii vin curatati si dati prin feliatorul de legume.
2. Rosiile uscate le hidratam 10 min in apa de izvor. Cimbrul, mararul si foaia de dafin se maruntesc cu o rasnita de cafea. Rosile proaspete impreuna cu cele uscate si hidratate sa amesteca in robotul cu lama in S pana se omogenizeaza. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca fin cu o lingura de lemn.
3. Avocado se taie cubulete mici.
Punem spaghetele pe o farfurie. Adaugam in centru sosul si apoi toppingul.