Salata de avocado
O reteta foarte sanatoasa cu avocado. Despre avocado se stie ca:
"este foarte valoros prin continutul bogat in vitaminele A, B, C, E (reprezinta unul dintre cei mai puternici antioxidanti si neutralizeaza efectele radicalilor liberi), in vitamina K, in acid folic dar reprezinta si o buna sursa de fibre alimentare.
Circa 75% din caloriile unui avocado provin din grasimi, majoritatea dintre ele fiind monosaturate. Spre deosebire de banane, avocado are cu 60% mai mult potasiu. Reprezinta unul din fructele cu cel mai ridicat continut in fibre - 75% fibre insolubile si 25% fibre solubile." Continuarea aici.
Fiind atat de nutritiv, avocado este un ingredient foarte des folosit in bucataria raw vegan.
Ingrediente:
- avocado - 2 bucati
- ceapa rosie - 1 bucata
- lamaie - zeama de la 1 bucata
- piper negru macinat - dupa gust
- coriandru proaspat - dupa gust
- Sos
- rosii cherry - 10 bucati
- rosii uscate - 2 linguri
- nuca de Brazilia - 6 bucati
- ardei capia - 1 bucata
- ulei extravirgin de masline - 1 lingura
- sos de soya Soyu - 2 linguri
- usturoi - 2 catei
- busuioc proaspat - 4 frunze
Instructiuni:
1. Sosul. Nuca de brazilia se hidrateaza 8 ore. Rosiile uscate se hidrateaza 10 min. Rosiile cherry si ardeiul se taie in bucati mai mici, usturoiul se piseaza. Se mixeaza toate ingredientele in robotul cu lama in S.
2. Curatam avocado de coaja, il taiem in cubulete mici si le stropim cu zeama de lamaie. Adaugam apoi ceapa tocata marunt, piperul, coriandrul si cativa germeni de floarea soarelui. La final se adauga sosul.