Ciuperci marinate
Marinarea face ciupercile mult mai digestibile. Astfel pregatite se pot utiliza ulterior in multe preparate raw vegan. Mixul de condimente si zeama de lamaie le face foarte aromate si apetisante.
Ingrediente:
- ciuperci Shiitake uscate - 10 bucati
- apa de izvor - 900 ml
- sos de soia Tamari - 3 linguri
- ulei extravirgin de masline - 3 linguri
- usturoi - 10 catei
- ghimbir proaspat - 1 lingura
- lamaie - zeama de la 1 bucata
- otet de mere - 2 linguri
- condiment - 2 linguri
Nati, 7 aprilie 2011, 14:33
La o prezentare de hrana raw am mincat pizza cu ciuperci marinate intr-un mod asemanator (am retinut doar sosul de soia si uleiul din compozitie). Erau bestiale, tot zic sa le incerc si acasa. Varianta cu usturoi si ghimbir cred ca e si mai buna!
*Doina Oprea, 8 aprilie 2011, 00:24
Am cautat o reteta de marinare aproximativ o jumatate de zi. Nu am fost multumita de niciuna.
Asa ca am inceput sa improvizez imaginandu-mi cam ce as vrea sa iasa. Rezultatul a fost uluitor. Ciupercile Shitake sunt absolut minunate in aceasta formula, mi-au placut mult mai mult decat varianta cu Champignon.
*cricinel, 8 aprilie 2011, 07:34
unde gasesti aceste ciuperci?
*Doina Oprea, 9 aprilie 2011, 02:17
Ciupercile Shitake se gasesc la unele magazine naturiste.
*camelia, 4 decembrie 2011, 23:01
dar in stare naturala, neuscate, cum se porcedeaza…se pun pur si simplu la marinat?
*Doina Oprea, 4 decembrie 2011, 23:57
Da, se pun crude la marinat